PELAJAR KEMBALI KE SEKOLAH - TEMPOH PKPP

ALHAMDULILLAH, SYUKUR KEHADRAT ALLAH S.W.T. KERANA PUSAT TAHFIZ DARUL HAAFIZHIIN TELAH DIBENARKAN BEROPERASI PASA 20 JULAI YANG LALU. HAMPIR SEMUA PELAJAR TELAH HADIR KESEKOLAH. BAGI PERINGKAT RENDAH, PELAJAR DIKEHENDAKI HADIR BERSELANG HARI UNTUK MEMASTIKAN SOP DIPATUHI DALAM SEMUA ASPEK. 

PELAJAR NURANIAH ( TADIKA ) DIBENARKAN HADIR KE SEKOLAH LEBIH AWAL IAITU PADA 5 JULAI 2020 SELARAS DENGAN KEBENARAN DARIPADA PIHAK KERAJAAN. GURU-GURU TELAH MELAKUKAN PERSEDIAAN AWAL BAGI MEMASTIKAN PELAJAR DAPAT MENUNTUT ILMU DENGAN SELESA KETIKA DALAM TEMPOH PKPP DI MANA KESEMUA PELAJAR DIWAJIBKAN MENGIKUT SOP. FASK MASK, FACE SHEILD, PENGGUNAAN SANITASI DAN PENJARAKAN SOSIAL MERUPAKAN SOP UTAMA YANG WAJIB DIPATUHI OLEH KESEMUA PELAJAR DAN KAKITANGAN.

SAMA-SAMA KITA BERDOA AGAR COVID-19 BERLALU PERGI DAN SUASANA PERSEKOLAHAN DAPAT DILAKSANAKAN SEPERTI BIASA. 

LAGI

PROGRAM QIAMULLAIL & KOKURIKULUM MAC 2020

PADA 6 & 7 MAC 2020 YANG LALU TELAH BERLANGSUNGNYA PROGRAM QIAMULLAIL DAN KOKURIKULUM PUSAT TAHFZI DARUL HAFIZHIIN. PROGRAM INI MERUPAKAN PROGRAM BULANAN BERTUJUAN UNTUK MEMBINA JATI DIRI SETA KEPERIBADIAN PELAJAR DARUL HAAFIZHIIN SERTA DAAPT MEMUPUK SEMANGAT PELAJAR UNTUK MENGHAFAL AL-QURAN.

PADA KALI INI, PELAJAR DIDEDAHKAN DENGAN TAFSIR SURAH AL-ADIYAT. PELAJAR JUGA DIKENHENDAKI MEMBENTANGKAN PENGAJARAN SERTA KEFAHAMAN YANG TERDAPAT DALAM SURAH TERSEBUT. 

LAGI

KEM JATI DIRI 2020

PADA 13 DAN 14 FEBRUARI YANG LALU, SERAMAI 51 ORANG PELAJAR PTDH TELAH MENYERTAI KEM JATI DIRI 2020 ANJURAN PTDH. PADA TAHUN INI KEM INI DIJALANKAN DI ASIACAMP YANG TERLETAK DI SEMENYIH. PROGRAM INI BERTUJUAN UNTUK MEMUPUK SIFAT BERANI DAN JATI DIRI PARA PELAJAR. PELBAGAI AKTIVITI TELAH DIJALANKAN SEPERTI MELALUI HALANGAN 'OBSTACLE', JUNGLE TREKKING, WATER CONFIDENCE DAN BEBERAPA AKTIVITI INDOOR. PARA PELAJAR MENZAHIRKAN RASA BERSEMANGAT DAN TERDAPAT JUGA YANG TIDAK MAMPU MENGHARUNGI KESEMUA AKTIVITI DISEBABKAN SIFAT KURANG KEYAKINAN DIRI. SETELAH DI BERIKAN SEMANGAT OLEH KAWAN-KAWAN AKHIRNYA KESEMUA PELAJAR BERJAYA MENAMATKAN PROGRAM INI DENGAN JAYANYA.

LAGI

YURAN | SUMBANGAN | ZAKAT

YURAN

TERDAPAT DUA PEMILIHAN BAYARAN BAGI PEMBAYARAN YURAN :

1 - BAYARAN SECARA ONLINE MELALUI ; HTTPS://WWW.BILLPLZ.COM/FEEPTDH

MAKLUMAT YANG PERLU DIISI ADALAH JUMLAH BAYARAN, NAMA PENJAGA, EMAIL, PELAJAR DAN BULAN. CTH :

83FD0570 7CD1 4CB6 816B 973B95475108

TUNGGAKAN YURAN PELAJAR BOLEH DISEMAK DI E-WARIS.

2. PARA PENJAGA BOLEH MEMBUAT PEMBAYARAN YURAN SECARA ONLINE DENGAN MELAKUKAN BANKIN ATAU PINDAHAN WANG KE AKAUN :

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD

NO AKAUN :12113010025573 ( PUSAT TAHFIZ DARUL HAAFIZHIIN )

SETELAH PEMBAYARAN DIBUAT, IBU BAPA DIMINTA MEMAKLUMKAN JUMLAH SERTA BUKTI PEMBAYARAN KEPADA PIHAK PTDH.

MAKLUMAN BOLEH DIBUAT MELALUI E-MAIL - DARULHAAFIZHIIN@GMAIL.COM DENGAN TAJUK [ YURAN "BAYARAN BAGI BULAN" - "NAMA PELAJAR" ]. CONTOH : YURAN OGOS - MOHD IRWAN.

 

SUMBANGAN / ZAKAT

TUAN/PUAN BOLEH MEMBUAT SUMBANGAN DENGAN CARA BANK-IN ATAU PINDAHAN WANG KE AKAUN :

MAYBANK BERHAD

NO AKAUN : 564557125659 ( PUSAT TAHFIZ DARUL HAAFIZHIIN )

SETELAH PEMBAYARAN DIBUAT, TUAN/PUAN DIMINTA MEMAKLUMKAN JUMLAH SERTA BUKTI PEMBAYARAN KEPADA PIHAK PTDH.

MAKLUMAN BOLEH DIBUAT MELALUI E-MAIL - DARULHAAFIZHIIN@GMAIL.COM. JIKA TUAN/PUAN MEMERLUKAN RESIT PENGECUALIAN CUKAI (LHDN), TUAN/PUAN DIMINTA MEMAKLUMKAN KEPADA PIHAK KAMI.

 

SEBARANG PERTANYAAN, SILA HUBUNGI - 0342578929

LAGI

DUA ORANG PELAJAR DARUL HAAFIZHIIN TELAH TIBA DI MAURITANIA

ALHAMDULILLAH.DUA ORANG PELAJAR DARUL HAAFIZHIIN TELAH TIBA DI MAURITANIA UNTUK MENYAMBUNG PEMBELAJARAN DIIRINGI USTAZ JAMILUDDIN MURAD.MEREKA MERUPAKAN PELAJAR YANG TERAWAL MENAMATKAN SYAHADAH AL-QURAN DI DARUL HAAFIZHIIN AL-FURQAN (DHF) DAN MEMPEROLEH SIJIL TAHFIZ MALAYSIA (STM, JAKIM ) DENGAN PANGKAT MUMTAZ.DARUL HAFIZHIIN AL-FURQAN TELAH MEMBUAT MOU UNTUK MENGHANTAR ANAK-ANAK KE MAURITANIA BAGI MENYAMBUNG PELAJARAN PENGAJIAN ISLAM DI PERINGKAT TINGGI.INI MERUPAKAN KALI PERTAMA PELAJAR LEPASAN DHF MENYAMBUNG PEMBELAJARAN KE LUAR NEGARA SEPANJANG PENUBUHAN DARUL HAFIZHIIN AL-FURQAN SEJAK 2013.MOGA ADIK FAWWAZ DAN ADIK AKMAL MEMPEROLEH ILMU YANG DIBERKATI DAN PULANG SEBAGAI MURABBI UMMAH. AMIN...

LAGI

ANUGERAH KAFA SWASTA TERBAIK

ALHAMDULILLAH..PUSAT TAHFIZ DARUL HAAFIZHIIN TELAH MENDAPAT ANUGERAH KAFA SWASTA TERBAIK WILAYAH PERSEKUTUAN DARIPADA JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN.
TAHNIAH KEPADA SEMUA PELAJAR, IBUBAPA DAN GURU DI ATAS PENCAPAIAN INI.

LAGI

Page 1 of 1